fbpx

På G vecka 20

Kristi Himmelsfärds-veckan för i år är här.

Precis som namnet beskriver så var det denna veckan, på torsdag, för många många år sedan, som Kristus for upp till himlen, 40 dagar efter påsk.
Men det är också en dag som benämns som ”metaredagen” eller ”barärmadagen”. ”Metaredagen” efter en föreställning om att man i dag skulle meta hela dagen för att se när fisken nappade som bäst. Eller ”barärmadagen” för att det ansågs vara sommarens första dag och nu kunde man börja använda sin barärmade kläder igen.

Innan ni försvinner iväg och metar i era kortärmade tröjor så kan ni spela lite brädspel inne på biblioteket, äta en god lunch inne på Madame eller kanske se en härlig film uppe hos Svenska Bio.

Och när ni känner er mätta på fisk och behöver vila armarna efter solens strålar så kan ni avsluta veckan med Värnamos egen kungliga operastjärna Gisela Stille i Auditoriet.

Måndag – Brädspelskväll, Mellanrummet Biblioteket 18.00,

Tisdag – Konferenser i huset, Fika på plan 2 för hyresgäster, Logeutrymmet 14.30

Onsdag – Konferenser i huset, Teater Rymdbarnen – Skolföreställning av Folkhögskolan, Auditoriet 13.00

Torsdag – Kristi Himmelfärdsdag

Fredag – Klämdag

Lördag – Kanske en biodag? – Passa gärna på i så fall att se den 10:e Fast and furious-filmen ”Fast X” hos Svenska Bio vid 17.30 eller 20.45,
Köp biljetter här

Söndag – Gisela Stille – Värnamos egen kungliga operastjärna, Auditoriet 17.00 Mer info

Tillbaka till startsidan

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.