fbpx

GISELA STILLE – VÄRNAMOS EGEN KUNGLIGA OPERASTJÄRNA

HON LÄMNAR OSS I EN SYMFONI AV KÄNSLOR OCH INSYN OM SPELET BAKOM KULISSERNA PÅ DE STORA OPERAHUSEN

Hösten har varit full med stora premiärer på Operan i Köpenhamn för Gisela. ”Hand made tales” var en mjuk övergång från”Katja Kabanova” där hon fick jobba hårt med tjeckiska språket i titelrollen. En “tung” recensent skrev ”störst intryck gör Gisela som är alldeles närvarande och har rollen under huden. En magnifik föreställning”

Just nu finjusteringar för ”La Traviata” Av Verdi- Där hon också bär huvudrollen som Violetta efter jul. Men en TV sänd nyårskonsert med Danmarks radiosymfoniker fick hon avboka pga. sjukdom.

Började tidigt med körsång och stora Operettuppsättningar under ledning av Barbro Ander och Olle Gustavsson på gymnasiet. Kom aldrig in på musikskolan men däremot tog Ulla Bondeus sångpedagog i Gislaved emot henne. Mamma Babsan skjutsade. Det ledde vidare till Vadstena musiklinje som hon lämnade efter ett år. Sedan till Lund med lektioner för Evy Bråhammar och universitetsstudier i psykologi och musikvetenskap. ”Om jag inte kan leva på rösten kan detta vara bra att bygga vidare på” sa Gisela.

Irene Teorin elev hos Ulla föreslog Gisela att söka till Opera akademien i Köpenhamn. Där utexaminerades hon 1919 och blev direkt engagerad i Bonn ett år. Hon har hittills avverkat ett drygt femtiotal roller i Köpenhamn och varit runt i världen med Babsan som barnvakt. Monte Carlo, Bregenz. Dresden. Paris. Wien. Cardiff. Melbourne m.fl. m.fl.

Elvis Costello skrev ett beställningsverk åt Köpenhamnsoperan ” Secret songs” anpassad till Giselas röstläge som dom sedan turnerade med i England

Bland flertalet utmärkelser finns Birgit Nilssons stipendiet och Kungliga Danska Riddarorden.

Hon bor idag i Malmö med sina två pojkar Oskar 19 och David 15.

Speltid: 2 timmar och 20 minuter, inkl. paus
Arena: Auditoriet – fasta sittplatser
Arrangör: Stille Trädgård AB

Föreställningsinformation

sön 21 maj 2023, 17.00

  • Biljettpris: 400 kr
  • Speltid: 2 timmar och 20 minuter, inkl. paus
  • Scen: Auditoriet - fasta sittplatser
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.