fbpx

NYHET! Scenkonstabonnemang

🎭SCENKONSTABONNEMANG🎭

Upptäck höstens scenkonst med vårt nya abonnemang – fyra föreställningar för endast 480 kr!

Här kommer en fantastisk nyhet för alla som älskar kultur! Gummifabriken erbjuder nu ett exklusivt scenkonstabonnemang, presenterat av Riksteatern Värnamo. För endast 480 kr kan du uppleva fyra föreställningar på vår stora scen. Säkra din plats redan idag och missa inte höstens magiska scenkonst!

KÖP ABONNEMANG

DON JUAN

I höst firar vi Molière 400 år med vår uppsättning av Don Juan. Detta är den enda av Molières pjäser som vi vet spelades i Sverige på 1600-talet. Kanske av Molières egen trupp?

Don Juan handlar om en människa som utan skrupler förgör, krossar och fördärvar olika personer som råkar komma i hans väg, både själsligt och materiellt. Temat om hur priviligierade människor med makt och tillgångar har skyldighet att värdesätta och respektera dem som inte har denna plattform är ytterst aktuellt idag.

MÅN 9 OKT 19.00

SLAGET

Starkt relationsdrama kryddat med humor och oväntade vändningar.

Två bröder. Ben, den yngre, söker lyckan i storstaden. Magnus, den äldre, stannar hemma och jobbar i pappans motorcykelverkstad. När Ben kommer hem för första gången på 13 år, för att delta på pappans begravning är verkstaden förvandlad till en sophög av sönderplockade maskindelar och gamla snabbmatsförpackningar. Mitt i smutsen möts bröderna. Slaget är en nyskriven pjäs av den hyllade dramatikern Anders Lustgarden.

MÅN 16 OKT 19.00

PAPPAN

Varmt familjedrama med Philip Zandén i huvudrollen.

André begriper ingenting. I ena stunden ska dottern flytta till London. I nästa ska hon stanna i Paris och han ska flytta in hos henne. Men det är främlingar i lägenheten och han måste hela tiden vara på sin vakt. Pappans alltmer fragmentariska minne gör att dottern ställs inför ett svårt beslut – hon vill ju hans bästa.

ONS 25 OKT 19.00

RIKSTEATERNS DANSFÖRESTÄLLNING: LOCUS

Locus är en plats där människan andas, lever och förändras genom rörelser och rytmer. Det är en plats som säger ja till livet i en tid då många tappat tron på framtiden. Är Locus en utopi? Kanske inte. VI behöver kanske bara ändra vår blick på den verklighet vi skapat. För saker är alltid vad de är, inte vad de verkar vara.

På scen ser vi de tre dansarna Anton Borgström, Joanna Holewa Chrona och Abigail Vrede som liksom Viktor Fröjd har sin bakgrund inom streetdance. Video- och ljusinstallationer skapar tillsammans med dansarna på scenen och publiken i salongen en gemensam plats i förvandling. Den nyskrivna musiken rör sig mellan akustiskt och elektroniskt, mellan vardagligt och förvrängt där rytm och resonans uppstår och förändras.

SÖN 29 OKT 19.00

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.