YÉ MED CIRCUS BAOBAB FRÅN GUINEA

Rå energi, hisnande cirkus och rituella danser formar en föreställning genomsyrad av humanistiska värderingar. Kan en värld i ruiner bli en plats för återfödelse? Circus Baobab lyfter klimatkrisen och ifrågasätter den verklighet vi lever i. En poetisk cirkusskapelse om bristen på vatten, rädslan för att falla och ett kall för naturen när tretton akrobater från Guinea intar scenen på Gummifabriken!

”Yé” betyder vatten. Grunden till allt liv. Det mest fundamentala för vår överlevnad likväl som en bristvara för många människor runt om i världen. I föreställningen Yé gestaltas kampen om vatten med vattenflaskor som enda rekvisitan på scen. Genom kraftfull akrobatik och pulserande dans väcker Circus Baobab tankar om klimatkrisen och människans roll i denna. En föreställning om hur vi ömsom bygger upp och slår omkull varandra, hur vi samverkar och hur vi kollapsar. Förmår vi dela med oss?

Föreställningen presenteras av JONK! Scenkonst i samarbete med och med stöd av Värnamo Riksteaterförening. Med stöd av Kulturrådet och Region Jönköpings Län. Turnén genomförs av Cirkusnätverket Sverige.

Om kompaniet

Circus Baobab grundades 1998 i Guinea med ambitionen att skapa en framtid för ungdomar som inte haft möjligheten att gå i skolan. Med föreställningen Yé! har de nått stora framgångar världen över.

Vid sidan om sitt arbete med turnéer arbetar kompaniet också socialt i Guinea för att förstärka barn och ungas förutsättningar.

Medverkande

Regi Yann Ecauvre
Kompositör Yann Ecauvre och Jérémy Manche
Cirkusregi Damien Drouin
Koreograf Nedjma Benchaïb och Mounâ Nemri
Kostym Solène Capmas
Ljus Clément Bonnin och Cécilia Moine
Scenmästare Cécilia Moine
Producent Richard
Promoter Mélanie Verdeaux
På scen Bangoura Hamidou, Bangoura Momo, Camara Amara Den Wock, Camara Bangaly, Camara Ibrahima Sory, Camara Moussa, Camara Sekou, Keita Aicha, Sylla Bangaly, Sylla Fode Kaba, Sylla M’Mahawa, Youla Mamadouba, Camara Facinet

Tips: Köp ett scenkonstabonnemang för hösten 2024 så får du fyra föreställningar för endast 700 kr (480 kr för dig med scenpass). Prisvärt till max!
KÖP ABONNEMANG

Speltid: ca 60 minuter
Arena: Auditoriet – fasta sittplatser
Åldersgräns: från 5 år
Arrangör: JONK! Scenkonst tillsammans med Värnamo Riksteaterförening

Föreställningsmenyn serveras 17:00
Föreställningsmenyn bokas separat, se alternativ under fliken ”Produkter”.

Föreställningsinformation

fre 06 sep 2024, 19.00

  • Biljettpris: Ungdom/student 110 kr, Vuxen 220 kr
  • Speltid: ca 60 minuter
  • Scen: Auditoriet - fasta sittplatser
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.