SCHYFFERT FOREVER 17.15

Efter en fem år lång paus från standup-scenen återvänder Henrik Schyffert 2024 med en ny turné - "Schyffert Forever". Det är en pirrig comeback till standupens urform, sprungen ur samma lust som en gång i tiden fick Henrik att ta de första stegen upp på comedyklubbarnas scener. Efter publikrycket under våren förlängs turnén med en höstsväng 2024. Den 20 september kommer Henrik till Gummifabriken i Värnamo.

Lite oväntat kan man säga att den nya standup-turnén ”Schyffert Forver” blir av tack vare Iggy Pop.

– Jag hade inte hört standup på fem år och satt på tåget och lyssnade på gammal Iggy Pop – ”Lust for Life”, ”1969”, ”The Passenger”. Tå slog det mig att så här kan man också göra standup. Bara kul och glatt helt enkelt. Så det blir old school den här gången! säger Henrik Schyffert och fortsätter:

– Jag tänkte försöka reda ut varför jag är så avundsjuk på Bianca, hatar förstagångsföräldrar och hur jag blev borgare när jag insåg att man kan få ALL glass själv! Och så blir det skämt om bland annat cylinderhattar, bakelithögtalare, tjej-sms och konsten att ligga som en vasaloppsåkare. Välkomna!

Henrik Schyffert har en bredd få andra i Nöjessverige kan mäta sig med. Förutom att kunna titulera sig komiker, regissör, manusförfattare och skådespelare har han även en bakgrund som tv-chef, rockmusiker, filmproducent och radioproducent.

Som komiker ligger Henrik bakom några av Sveriges största humorsucéer på scen, till exempel ”I manegen med Glenn Killing”, ”The 90’s – ett försvarstal”, ”Big Comedy”, ”Ljust och fräscht”, ”Standup med Gustafsson och Schyffert”, ”Ägd” och ”Var inte rädda”. 2016 utsågs han till Årets manliga komiker.

Han är också en av grundpelarna i de hyllade humorgängen ”Hassan” och ”Killinggänget” – idag med kultstatus tack vare produktioner som ”Nilecity 105,6”, ”Fyra nyanser av brunt”, ”Drömmen om Herrön” och åtskilliga busringningar.

2020 debuterade Henrik som långfilmsregissör med ”Spring Uje Spring” som belönades med tre guldbaggar nästföljande år, bland annat för Bästa film. Han har även hyllats för flera av sina tv-serier, såsom ”Allt faller”, ”Alla är fotografer”, ”Landet brunsås” och ”Vi i Villa”.

”Alldeles lysande”
UNT,  5/5

”Så smart och så roligt”
Barometern, 5/5

”Nu ser man vilket proffs han är!”
Aftonbladet, 4/5

Schyfferts samhällskritiska ståupp håller internationell toppklass
Dagens Nyheter

 

Speltid: 90 minuter
Arena: Auditoriet – fasta sittplatser
Åldersgräns: 13 år
Arrangör: Kahlo

Föreställningsmenyn serveras 18:00
Föreställningsmenyn bokas separat, se alternativ under fliken ”Produkter”.

Föreställningsinformation

fre 20 sep 2024, 17.15

  • Biljettpris: fr. 575 kr
  • Speltid: 90 minuter
  • Scen: Auditoriet - fasta sittplatser
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.