fbpx

PLANETERNA MED MARINENS MUSIKKÅR

MARINENS MUSIKKÅR FLYGER UT I RYMDEN TILLSAMMANS MED GUSTAV HOLST

Tillsammans med jubilaren Gustav Holsts musik tar vi avstamp från jorden och ger oss ut på en resa genom universum. Holsts imponerande svit ”Planeterna” avspeglar en färgstark och äventyrlig klangvärld, nästan som om den vore skriven för filmduken. Det är fascinerande att tänka på att Holst skapade detta mästerverk år 1916, då ljudfilm ännu inte existerade och stumfilmsmusiken oftast framfördes på piano. Trots detta visade Holst en förtroendeingivande känsla för det dramatiska, något som senare skulle inspirera många filmmusikkompositörer, särskilt John Williams, som med sin musik till Star Wars tydligt bär influenser från Holsts verk.

Holst var djupt engagerad i den astrologiska symboliken hos planeterna och valde att bortse från jordens position i universum. Enligt astrologin är det vår planet som påverkas av de andra. Varje planet placerades i sviten istället utifrån deras astrologiska relation till varandra. Därav inleds stycket med den krigsbärande Mars och rör sig inåt solsystemet, för att efter Merkurius röra sig utåt från Jupiter till Neptunus.

Speltid: ca 75 minuter
Arena: Auditoriet – fasta sittplatser
Arrangör: Försvarsmakten/Marinens Muskkår

Föreställningsinformation

fre 22 mar 2024, 19.00

  • Biljettpris: Barn/ungdom 30 kr, Vuxen 150 kr
  • Speltid: ca 75 minuter
  • Scen: Auditoriet - fasta sittplatser
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.