fbpx

NORRBOTTEN BIG BAND MÖTER LINNEA HENRIKSSON

Linnea Henriksson kommer från Halmstad och är en svensk popsångerska och låtskrivare med förmågan att kunna göra vilken scen som helst till sin egen. Nu, i september, ska hon lämna över sin musik till Norrbotten Big Band och ge dem fria händer att med egenskrivna arrangemang presentera låtarna på ett helt nytt sätt. Med sig har hon även sitt liveband och publiken kommer både känna igen Linneas värld och höra låtarna som om det vore första gången.

– Jag minns i Idol hur jag kallades ”jazz-Linnea”. Det var fint och har liksom stannat kvar även genom min popkarriär. Det är ju därifrån jag någonstans kommer och både min skaparlust och kärlek till live, det oberäkneliga och vilda, kommer från jazzen. Sen har mitt hjärta alltid pratat pop för det enkla och tydliga som så lätt förklarar och skapar kontakt. Att få samarbeta så här med Norrbotten Big Band och helt kasta omkull min popmusik känns extremt kul och som att jag både får komma hem och slängas iväg på helt okänd mark.

Norrbotten Big Bands konstnärliga ledare Joakim Milder säger så här om valet att samarbeta med Linnea Henriksson:

– Den här idén kommer ur ett samarbete som vi gjorde under Soulful December-serien, som Norrbotten Big Band gör i början av december varje år tillsammans med spännande och intressanta gästartister, gärna från en annan genre än vår. I 2022 års uppsättning var Linnea en av gästerna och det var så lyckat att vi ville fortsätta vårda relationen. Hon har ju sin jazzbakgrund och även om hon oftare figurerar i en hårdare stylad värld, har rösten det där starka uttrycket som hör vår genre till. Det finns inget strömlinjeformat eller tuktat, utan är högst personlig.

Mer om Linnea Henriksson

Sedan skivdebuten 2012, med genombrottslåten ”Lyckligare nu”, har Linnea Henriksson blivit en folkkär och kritikerhyllad artist som hunnit släppa fyra fullängdsalbum och en jul-EP, gjort en uppskattad medverkan i Så mycket bättre och samarbetat med artister som Avicii och Petter. Hennes musik har spelats över 200 miljoner gånger på Spotify, hon har tagit emot prestigefyllda priser och programlett kolosser som Musikhjälpen och Melodifestivalen.

Mer om Norrbotten Big Band

Norrbotten Big Band är ett modernt storband med djupa rötter i jazztraditionen och ett grenverk som sträcker sig mot soul, funk och samtida konstmusik. Tillsammans med bandets konstnärliga ledare Joakim Milder har de skapat otaliga konsertupplevelser som ofta sträckt sig över genregränserna. Norrbotten Big Band har tidigare samarbetat med storheter som Lisa Nilsson, Titiyo, Tommy Körberg och Tingsek och internationella artister som KNOWER, Kurt Rosenwinkel, Chris Potter och Maria Schneider. Bandet är dessutom flerfaldigt Grammisnominerade och har även nominerats till en internationell Grammy.

Speltid: ca 75-80 minuter
Arena: Auditoriet – fasta sittplatser
Åldersgräns: 13 år
Arrangör: Gummifabriken presenterar i samarbete med NBB

Föreställningsmenyn serveras 17:00
Föreställningsmenyn bokas separat, se alternativ under fliken ”Produkter”.

Föreställningsinformation

mån 16 sep 2024, 19.00

  • Biljettpris: 495 kr
  • Speltid: ca 75-80 minuter
  • Scen: Auditoriet - fasta sittplatser
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.