LISA MISKOVSKY

LISA MISKOVSKY HAR UNDER ÅRET TAGIT NYA KLIV FRAMÅT I KARRIÄREN BÅDE MED EN NY REPERTOAR PÅ SVENSKA OCH MED SIN BERÄTTARFÖRESTÄLLNING ELJEST

Med dessa har hon vunnit och övertygat en alltmer växande publikskara om sin stora kapacitet som berättare, manusförfattare och textförfattare i det svenska språket.

I berättarföreställningen tar Lisa med publiken till en glänta i sin del av världen och framförallt handlar det om familjen; morfar och mormor och deras stora betydelse som de haft på Lisa genom livet och hur det påverkat hennes livsval. Naturen har alltid varit viktig för Lisa, som har hämtat mycket kraft från den norrländska myllan. Liksom i sitt Sommarprat vill Lisa dela med sig av livet, resan och allt runt omkring karriären. Här beskriver hon känslan av att vara den udda fågeln – lite eljest – med två olika kulturer från andra länder i ryggen. Rollspelsnörden som både sportade och spelade musik, men som alltid stod lite utanför gruppen. Det blir en nära och varm stund i västerbottnisk berättaranda, med musiken som nav.

Under året har det släppts flera låtar på svenska som alla hör ihop med den röda berättartråden Eljest. Här samarbetade Lisa för första gången med prisade textförfattaren Annika Norlin (Säkert, Hello Saferide). Planen är att hela tiden bygga vidare på ’Eljest’ till ett fullängdsalbum under 2024 samt turnera med föreställningen.

Platinasäljande Lisa Miskovsky är en av musiksveriges absolut mest folkkära och etablerade artister och låtskrivare med över 200 000 sålda album och otaliga priser och utmärkelser i bagaget. På ’Eljest’ samarbetar Lisa bl.a. med prisade textförfattaren Annika Norlin (Säkert, Hello Saferide). På låten ’Jag som vann’ har Annika skrivit en svensk text till låten ’Best to Come’, som sedan spelats in i en mer avskalad version.

– Idén till den svenska ep:n har funnits där länge och nu har jag nog nått fram musikaliskt där jag vill vara… att skriva på svenska är spännande, nytt för mig och lärt känna mig själv på ett helt nytt sätt, berättar Lisa. Att få skriva med Annika Norlin är en ynnest och hennes tankar om vardagen är både roliga och vackra. Ep:n tar mig tillbaka till mina rötter i det enkla och nakna.

Speltid: 90 minuter
Arena: Auditoriet – fasta sittplatser
Arrangör: Sportsmedia Europa AB

Föreställningsinformation

fre 04 okt 2024, 19.00

  • Biljettpris: 525 kr
  • Speltid: 90 minuter
  • Scen: Auditoriet - fasta sittplatser
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.