fbpx

KEJSAREN AV PORTUGALLIEN

EN MUSIKALISK DRAMATISERING AV SELMA LAGERLÖFS KLASSIKER

”Den som inte känner av sitt hjärta, varken i sorg eller glädje, kan den verkligen räknas som en riktig människa?” Jan i Skrolycka drabbas av kärleken den dagen då Kattrina föder deras dotter – Klara Gulla – döpt efter självaste solen. Hon ger honom glädje och mening, hon blir musiken i hans liv. När den nye husbonden på Falla kräver betalning för marken som torpet står på beger sig Klara Gulla till Stockholm för att tjäna ihop de pengar som krävs. Pengarna kommer, men inte Klara Gulla. Ett rykte når dem, att Klara Gulla ”hamnat i olycka”. I sin sorg över att Klara Gulla inte dyker upp försvinner Jan in i en fantasivärld som blir hans verklighet. Han fantiserar om att Klara Gulla blivit upphöjd, att hon ska återvända som kejsarinna och att han själv är Kejsaren av Portugallien.

Berättas och gestaltas av två skådespelare och en cellist. Musiken spelar stor roll; cellons toner ger röst åt Klara Gulla.

En berättelse om kärlek och längtan om glädje och sorg. Om att vara människa.

Speltid: 2 timmar, 15 minuter, inkl. paus
Plats: Värnamo Folkhögskola
Arrangör: Riksteatern Värnamo

Föreställningsinformation

tor 29 feb 2024, 19.00

  • Biljettpris: Ungdom 110 kr, Vuxen 220 kr
  • Speltid: 2 timmar, 15 minuter, inkl. paus
  • Scen: Värnamo Folkhögskola
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.