GUMMIFABRIKEN GOES LOCAL: NOWHERE MEN

GUMMIFABRIKEN GOES LOCAL: NOWHERE MEN

Nowhere Men kallar sig bandet som aldrig slutade. I över 40 år har bandet med ojämna mellanrum bjudit Värnamoborna på klassiska rocklåtar med stämsång.

Allting har sin tid, heter det ju som bekant. Det är knappast en sanning för medlemmarna i bandet Nowhere Men. Att ens tänka tanken på att någon gång lägga gitarren på hyllan, finns liksom inte. Att spela ingår i ”männens” blodomlopp och har så gjort sedan slutet av det glada 70-talet. Då under olika namn och konstellationer, kärntruppen har dock alltid varit densamma. Idag är bandet utökat med en ny trummis och mer komplett än någonsin. Och därtill mer aktivt än på många år.

Medlemmarna är ett sammansvetsat gäng från Värnamo, men förgreningar i Lund. I den ”akademiska bondbyn” har man under mer än tio år varit ett återkommande och mycket uppskattat pubband.

Musiken då, jo visst är det covers. Bandnamnet ger ju kopplingar till tidig engelsk pop, men idag är det en sanning med modifikation. Repertoaren är bred och består av allt som medlemmarna själva högaktar. Såväl amerikanska countryinfluerade låtar som lite tyngre brittisk rock. Gemensam nämnare för låtvalen är stämsång, eller att utrymme finns för densamma. Det som kan göra covers till mer personliga hyllningar. Eller ”tributes” till de artister och den musik man älskar. Bland artisterna som hyllas finns Eagles, CSN&Y, Bob Dylan, Pink Floyd, Beatles, Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival/John Fogerty, Johnny Cash, Elvis Presley, Bruce Springsteen, Steve Earle, Tom Petty och många fler.

Den Värnamobo som till äventyrs kommer ihåg Vita Huset och föreningen Värnamo Musik, är bekant med den tidsanda som gav upphov till så mycket lokalt musicerande. En kultur som växte fram underifrån. Här har Nowhere Men sina rötter. Det enda gänget från den tiden som aldrig slutade.

Kanske en och annan Värnamobo också registrerat ett stort och yvigt gatuband som gjort staden osäker ett antal decenniers karnevaler. Här finns också kopplingar till Nowhere Men. Men det är en helt annan historia. Musiken har många ansikten.

Nowhere Men
Ove Nyrell – bas
Micael Runnström – gitarr, sång
Kenth Johansson – trummor
Anders Granstrand – gitarr, sång, keyboards, munspel, flöjt m.m.
Michael Zakrisson – gitarr, sång

LYSSNA HÄR

Speltid: ca 120 minuter
Arena: Valsverket – stående publik med begränsat antal sittplatser
Åldersgräns: 18 år
Arrangör: Gummifabriken och Kulturförvaltningen Värnamo kommun

Föreställningsmenyn serveras 18:00
Föreställningsmenyn bokas separat, se alternativ under fliken ”Produkter”.

Föreställningsinformation

tor 14 nov 2024, 20.00

  • Biljettpris: 100 kr
  • Speltid: ca 120 minuter
  • Scen: Valsverket - stående publik med begränsat antal sittplatser
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.