GUMMIFABRIKEN GOES LOCAL: GRÄSJÄGARNA

GUMMIFABRIKEN GOES LOCAL: GRÄSJÄGARNA. GRÄSJÄGARNA ÄR TILLBAKA! MED NY SÅNGARE OCH SPELSUGNA SOM TUSAN.

Historien om Gräsjägarna börjar för cirka 40 år sedan i Värnamo. Det var några medlemmar i Lyran som började spela dixieland med Chico Dixie Stompers i mitten av 80-talet. Så småningom kände de att de ville spela pop/rock/blues, varför det nya bandet Gräsjägarna bildades.

Sättningen varierade till en början, men från 1992 bestod Gräsjägarna av Johan Simonsson, Thomas Fransson, Jörgen Gustavsson, René L’Allemand och Roger Bergsten. Bandet uppträdde flitigt i Värnamo med omnejd och hade under 90-talet runt 20-30 spelningar om året. Förutom att spela på fester och bröllop, brukade Gräsjägarna tåga sist i det traditionella karnevalståget i maj. Under 2000-talet tog familjelivet lite mer tid och spelningarna kom mer sporadiskt. Bland annat spelade Gräsjägarna två gånger hos Värnamo Blues & Rock.

2016 gick bandets sångare och basist Roger Bergsten hastigt bort. Efter ett par år på sparlåga plockades Pär Lundmark in som basist och sedan i vintras är Skillingarydsimporten Weine Rapp bandets sångare (Weine var för övrigt Värnamobandet Sampos förste sångare några år på 90-talet). Nu har den nya sättningen spelat ihop sig och repat in en ny repertoar.

Musikstilen blues, pop, rock och soul med blås. Bandet har alltid haft en kärlek till Dag Vag, men det kommer även att bjudas på låtar med bland andra Blues Brothers, Otis Redding, Eurythmics, Jerry Williams, Elvis Presley, The Commitments och Rolling Stones vid spelningen på Gummifabriken.

Gräsjägarna
Johan Simonsson – trummor
Pär Lundmark – bas
Thomas Fransson – gitarr
Jörgen Gustavsson – trombon
René L’Allemand – tenorsaxofon
Weine Rapp – sång

Speltid: ca 60 minuter
Arena: Valsverket – stående publik med begränsat antal sittplatser
Åldersgräns: 18 år
Arrangör: Gummifabriken och Kulturförvaltningen Värnamo kommun

Föreställningsmenyn serveras 18:00
Föreställningsmenyn bokas separat, se alternativ under fliken ”Produkter”.

Föreställningsinformation

tor 26 sep 2024, 20.00

  • Biljettpris: 100 kr
  • Speltid: ca 60 minuter
  • Scen: Valsverket - stående publik med begränsat antal sittplatser
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.