GUMMIFABRIKEN GOES LOCAL: DETHRONE

FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ ÅTTA ÅR PÅ EN SCEN I VÄRNAMO. GUMMIFABRIKEN GOES LOCAL PRESENTERAR STOLT: DETHRONE.

SUPPORT: FRONTALKROCK.

Dethrone bildades 2011 i Värnamo, med ambitionen att spela rak och stenhård döds/thrash utan onödiga krusiduller. Debut-ep:n blev mycket väl mottagen och resulterade i ett gig på Metaltown 2012. Efterföljande år släpptes debuten ”Humanity” på Massacre records. Den blev hyllad på flera håll, bland annat med betyget 8/10 i Sweden Rock Magazine. Uppföljaren Incinerate all” släpptes 2016 och även den fick ett mycket bra mottagande och recensioner. Senaste alstret är ep:n ”State of Decay” som släpptes 2020.

Med vinden i ryggen från fjolårets gig på Gefle Metal Festival, så är Dethrone hungrigare än någonsin på att släppa nytt och komma ut och spela. Ett nytt album och en video är under produktion och målsättningen är att ha ett så späckat spelschema som möjligt under 2024. Dethrone står för en intensiv upplevelse där både melodier, tvåtakts-rens och sylvass thrash får plats, allt förpackat i en smäll på käften. Bland influenserna märks band som The Crown, The Haunted och At The Gates.

Dethrone är nu för första gången på åtta år redo för att stå på scenen i Värnamo igen och ser fram emot att få framföra både gamla dängor och nya alster för Värnamopubliken!

Dethrone 2024
Mattias Vestlund – sång
David Hartikainen – gitarr
Alexander Andersson – gitarr
Kenni Öjebrant – bas
Simon Lundh – trummor

Where Darkness Dwells

Live från Gefle Metal Fest

 

Förband är Jönköpingskvintetten Frontalkrock, som beskriver sig själva så här: ”I det kaotiska mellanlandet mellan punk och metal finnes ritalinbristen på 10 ben som vi valt att kalla Frontalkrock. Lyssna på vår musik om du tycker om den! Vi finns inte på TikTok!”

 

Speltid: ca 120 minuter
Arena: Valsverket – stående publik
Åldersgräns: 18 år
Arrangör: Gummifabriken och Kulturförvaltningen Värnamo kommun

Föreställningsmenyn serveras 19:00
Föreställningsmenyn bokas separat, se alternativ under fliken ”Produkter”.

Föreställningsinformation

lör 21 sep 2024, 21.00

  • Biljettpris: 100 kr
  • Speltid: ca 120 minuter
  • Scen: Valsverket - stående publik
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.