fbpx

GUMMIFABRIKEN GOES LOCAL: BELLGATE PEOPLE + KARL BRILLO

Bellgate People med fullt band för första gången på fem år. Debuterande Karl Brillo live i Värnamo för första gången någonsin. Det är upplagt för en fin indiekväll på Gummifabriken!.

Bandet Bellgate People startades i Göteborg 2011 och har sina rötter i Smålands skogar. Det är mellan staden och landsbygden som musiken och texterna rör sig. Längtan till landet när en saknar höstlöven och längtan till staden när en saknar sommarnatten.

Bellgate People är mötet med ångesten och resan därifrån, strävan efter hoppet och längtan efter gud. Bellgate People släppte din debut-EP 2013 och singeln ”Gila River” 2016. Bandet har haft en vacklande aktivitet i studion men spelat flitigt i perioder. Bellgate People har turnerat i Israel, Palestina, Tyskland och Grönland.

Eftersom Kärdasonen Anton Anderi (tidigare Ericsson) och Daniel Youngström numera delar stad igen, efter ett par års separation, återuppstår också Bellgate People. För första gången på fem år kommer deras musik att framföras med fullt band, detta på Gummifabriken i Värnamo.

LYSSNA PÅ SPOTIFY

Med toner som för dig tillbaka till 80-, 90- och 00-talets alternativa rockmusik intar indieakten Karl Brillo Valsverkets scen.

Karl Brillo är Smålandsfödde Jonathan Johanssons musikprojekt där gitarren och de egenskrivna texterna står i fokus. Inspirationen till texterna hämtar Jonathan från egna observationer, allt från det mest alldagliga av ICA-besök till de djupare efterfestsnacken man har en lördagsnatt vid 04.14. Musiken kan få dig att tänka på band som Artic Monkeys, The Smiths och My Bloody Valentine, eller svenska akter som Kent, Thåström och Jakob Hellman.

Under 2023 har Jonathan synts i flera sammanhang. Utöver hans jobb som scentekniker på Gummifabriken, spenderar Jonathan mycket av sin tid på kulturföreningen Teater 16 i Ljungby. Detta engagemang uppmärksammades av Kronprinsessan Victoria när Jonathan tillsammans med medlemmar från sin teatergrupp framförde ett utdrag av pjäsen ”Is My Microphone On?” på Stockholms konserthus i samband med konferensen Word Summit on Arts and Culture och prisutdelningen av Astrid Lindgren Memorial Award.

Teater 16 firade 10-årsjubileum i augusti, vilket firades med en show på Kulturhuset Grand i Ljungby. Där framförde Jonathan två av sina alster under artistnamnet Karl Brillo. En av dessa låtar var ”Minuter och år” som i november släpptes som singel på digitala plattformar, vilket gör Karl Brillo till en sann debutant på den svenska musikscenen.

Karl Brillo är:
Jonathan Johansson – Sång, gitarr
Uros Jovic – Gitarr
Jonathan Fahlén – Bas
Elias Fyhrlund – Trummor

LYSSNA PÅ SPOTIFY

Speltid: ca 100 minuter
Arena: Valsverket – stående publik med begränsat antal sittplatser
Åldersgräns: 18 år
Arrangör: Gummifabriken och Kulturförvaltningen Värnamo kommun

Föreställningsinformation

tor 23 maj 2024, 20.00

  • Biljettpris: 100 kr
  • Speltid: ca 100 minuter
  • Scen: Valsverket - stående publik med begränsat antal sittplatser
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.