FÖRFATTARSAMTAL OCH BOKRELEASE: ALLAN LARSSON

Ett samtal med Allan Larsson om hans nya bok ”Minnesbilder – i stället för memoarer”. I boken ser Allan Larsson från Bredaryd tillbaka på ett långt yrkesliv som journalist, statstjänsteman och politiker (bland annat som finansminister). Det är inga traditionella memoarer, utan Allan Larsson skildrar med bild och en kort text 51 händelser från barndomen och ett långt liv i offentlig verksamhet.

Minnesbilderna spänner från åttaåringens fruktan för att kärnvapenproven 1946 skulle spränga hela världen, till första mötet med Olof Palme 1956, arbetet som journalist på Arbetet, Aftonbladet, Dagens Nyheter, SVT och Tidningen Vi samt erfarenheterna som en av ”Tages pojkar” 1967–69 och sex år som AMS-chef på1980-talet.

Läsaren får även följa med på första besöket i Kina och ett symposium i USA:s Kongress om Sveriges ekonomi tillsammans med Peter Wallenberg och PG Gyllenhammar. Han skildrar Sveriges väg till EU ”Från Metall-tal till medlemskap” och hur han under 1990-talet kom att samarbeta med Jacques Delors och Jean-Claude Juncker om en europeisk sysselsättningsstrategi och en social pelare. I en minnesbild jämför han erfarenheterna från sitt arbete för fyra statsministrar: Tage Erlander, Olof Palme, Ingvar Carlsson och Stefan Löfven.

Bland minnesbilderna finns också berättelser om lokala projekt som han medverkat i – Vamlingbo på Gotland, Mariannelund i Småland och Hammarby Sjöstad i Stockholm. En av minnesbilderna har rubriken ”Mitt största politiska misslyckande”.

Moderator: Lars Alkner, kulturchef Värnamo kommun.

Det blir också bokförsäljning och signering. Fri entré, ingen anmälan.

Tid och plats

Tisdag 14 maj kl. 18.00
Stadsbibliotekets scen

Föreställningsinformation

tis 14 maj 2024, 18.00

  • Scen: Stadsbiblioteket - Biblioteksscenen
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.