FILMVISNING & SAMTAL: VÄSTBO SMÖRKLIMP 15.00

FILMVISNING & SAMTAL: VÄSTBO SMÖRKLIMP. PROJEKTET SVEA FRÅN STOLFABRIKEN PRESENTERAR EN FILM OM DANNÄS - BÄDDAT FÖR HISTORIA.

På grund av det stora intresset under Värnamo Filmhistoriska Festival, anordnas två extra visningar av filmen.

Välkommen till en inspirerande film med minnen från förr, blandat med historiska bilder och filmer från Värnamo kommuns bygd, Dannäs.

Dannäs socken som förr kallades för Västbo smörklimp var en rik jordbruksmark med närhet till vattnet. Det har funnits ett entreprenörskap som har präglat andan i Dannäs. Här samarbetar människor och kreativiteten flödar.

I framtagandet av den här filmen (på tal om kreativitet) har seniorer i Dannäs träffats och tagit sig an ett gemensamt filmprojekt, filmat med mobilkamera och intervjuat personer som delar med sig av sitt fantastiska yrkesliv och anda livshistorier. Resultatet är härliga minnen från ”Mjölkarundan”, Täckfabriken i Vittaryd, Klöfvers syfabrik, Dannäs säteri och Br. Sands snickeri bland andra. Man upphörs inte att förvånas över hur mycket vardagslivet har förändrats från förr.

Filmen Västbo smörklimp är ett resultat genom Svea på Stolfabriken, ett tvåårigt projekt i Jönköpings län som finansieras av Allmänna arvsfonden och genomförs av Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Region Jönköpings län, Jönköpings läns hembygdsförbund och Jönköpings läns museum.

För att garantera att alla får plats och vid behov sätta in ytterligare en visning, är det obligatorisk platsbokning och vi tar ut en bokningsavgift på 20 kr.

Speltid: ca 60 minuter
Plats: Salong 3 Biostaden Svenska bio
Arrangör: Värnamo Filmhistoriska Festival i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Region Jönköpings läns hembygdsförbund och Jönköpings läns museum.

Föreställningsinformation

tor 23 maj 2024, 15.00

  • Biljettpris: 20 kr
  • Speltid: ca 60 minuter
  • Scen: Biosalong 3
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.