fbpx

EBBA WITT-BRATTSTRÖM

Ebba Witt-Brattström berättar om sin nya dubbelbiografi och Moa och Harry Martinsson: ”Vi drabbade samman med våra ödens hela bredd”. Det blir också bokförsäljning och signering. Fri entré, ingen anmälan.

Moa och Harry Martinson var under 1900-talet Sveriges mest kända och lästa författarpar. Den feministiska arbetarskribenten Moa och den lungsjuke luffarpoeten Harry träffades 1927, flyttade ihop och gifte sig kort därpå och skildes med buller och bång 1940. I Moas torp på Södertörn skrev de totalt nitton böcker, varav flera är moderna klassiker som ”Nässlorna blomma” (Harry) och ”Mor gifter sig” (Moa).

”Vi drabbade samman med våra ödens hela bredd” är litteraturprofessor Ebba Witt-Brattströms hjärtslitande dubbelbiografi över paret Martinson, som också är en berättelse från kulturens skilda kretslopp: folklitteratur mot höglitteratur. Efter skilsmässan blev Moa en folkkär bästsäljare, medan Harry valdes in i Svenska Akademien och fick Nobelpriset 1974. I litteraturhistorien har Moa hamnat i Harrys skugga, men i den här boken framträder de bägge i helfigur, bundna till varandra genom passion och litteratur. De förde en litterär dialog som utvecklade deras olika författarprofiler, även efter skilsmässan och tills döden skilde dem åt.

Tid och plats

Tisdag 26 mars kl. 18.00
Stadsbibliotekets scen

Föreställningsinformation

tis 26 mar 2024, 18.00

  • Scen: Stadsbiblioteket - Biblioteksscenen
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.