Värnamo Årets kulturkommun 2024!

– Vi är stolta och glada över denna bekräftelse på vårt långsiktiga och breda arbete för kulturen, säger Värnamo kommuns kulturchef Lars Alkner

”Kommunen erbjuder ett brett utbud av aktiviteter som göder kreativiteten och skaparglädjen hos barn och unga.” Så står det bland annat i juryns motivering, som lästes upp när Årets kulturkommun 2024 utsågs vid en digital ceremoni på tisdagseftermiddagen.

– Det är helt fantastiskt! Vi vet att många är imponerade över Värnamo kommuns breda och långsiktiga arbete för kulturen, men det är tuff konkurrens då det inte bara är Värnamo som har förstått värdet av att satsa på kultur. Därför kändes det väldigt ovisst och öppet, säger Lars Alkner.

Det är fackförbundet Visions medlemmar och förtroendevalda som har nominerat kommuner till utmärkelsen Årets kulturkommun 2024. Förutom Värnamo, var även Skellefteå och Karlskoga i final. Det är första gången någonsin som en kommun i Jönköpings län får utmärkelsen, som har delats ut sedan 1987.

– Vi är otroligt glada över att få vara en del av Värnamo Kommuns och Kulturförvaltningens inspirerande arbete. Tillsammans med andra viktiga aktörer, som Värnamo kulturskola och Vandalorum, känner vi stolthet över att kunna erbjuda ett rikt kulturutbud till invånarna, säger Tobias Hörnquist, VD på Gummifabriken.

Det är fackförbundet Vision som utser Årets kulturkommun. Priset består av ett diplom med en motivering, ett vandringspris i form av ett glasäpple av konstnären Rune Strand samt ett konstverk som kommunen får behålla.

– Vision vill lyfta fram kommuner som även i bistra ekonomiska tider arbetar för att kulturen ska kunna berika människors liv och vara en självklar del av kommuninvånarnas vardag. Det ska vara kommuner som arbetar långsiktigt med kulturfrågorna och som ser vikten av konstnärlig frihet, säger Annica Skoglund, kulturansvarig i Vision och ordförande för juryn som utser Årets kulturkommun.

TISDAG 5 DECEMBER 2023

 

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.