fbpx

ZOPPKVÄLL MED ANNIE LÖÖF OM VÅLD, MAKT OCH JÄMSTÄLLDHET

EN FÖRELÄSNING OM HENNES ERFARENHET SOM KVINNA OCH LEDARE I EN UTSATT ROLL. OM KAMPEN FÖR ETT JÄMSTÄLLT SAMHÄLLE OCH HUR VI KAN ARBETA FÖR ATT ÖKA TRYGGHETEN OCH FRIHETEN FÖR ALLA.

Biljettförsäljningen till detta evenemang stänger TIS 14 NOV 16.00.

Annie Lööf är en av vår tids mest inflytelserika politiska ledare. Hon har mött såväl djup respekt för sitt värderingsstyrda ledarskap som hot, hat och mordplaner. Annie kommer i denna föreläsning berätta om hennes erfarenheter som kvinna och ledare, om vad mod och mål betytt i hennes ledarskap och hur det varit att leda i en utsatt roll. Hon kommer också att väva in kampen för ett jämställt samhälle och hur vi gemensamt kan arbeta för att öka tryggheten och friheten för alla.

Annie har under sina drygt sexton år i den nationella politiken som partiledare, näringsminister och riksdagsledamot för Jönköpings län aktivt arbetat för ett mer jämställt samhälle. Hon har blivit en stark förkämpe mot mäns våld mot kvinnor och har arbetat för ökad trygghet för fler kvinnor och barn. Men också för ökad jämställdhet i hela samhället och genomfört förändringar som ska öka jämställdheten inom såväl näringsliv som ekonomi med fler kvinnor som driver företag, som är ledare, som äger.

Zonta bjuder in till denna föreläsning för att belysa och öka medvetenheten kring hot och våld som sker i vår närhet. Zonta arbetar för ett jämställt samhälle där vi har en värld där kvinnor har tillgång till alla resurser på samma villkor som män och där ingen kvinna är rädd för att bli utsatt för hot och våld. Ett sätt att nå ett jämställt samhälle är att bekämpa hot och våld som kvinnor i ledande ställning/olika yrkesroller utsätts för så att dessa kvinnor kan fortsätta att verka inom sina yrken och uppdrag. Kvällens föreläsning med Annie Lööf är ett sätt att medvetandegöra oss för problemen och se hur vi tillsammans kan hitta vägar framåt för ett jämställt samhälle där ingen ska behöva känna rädsla.

 

Speltid: 18.00 – ca 21.30
Arena: Valsverket – onumrerade sittplatser
Arrangör: Värnamo Zontaklubb

Föreställningsinformation

mån 20 november 2023, 18.00

  • Biljettpris: 175 kr
  • Scen: Valsverket - onumrerade sittplatser
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.