fbpx

UTSTÄLLNING I BLICKFÅNGET: EUROPAS HJÄRTSLAG

UTSTÄLLNING MED VÄRNAMO-KONSTNÄRERNA STEFAN OCH CHRISTINE BENNEDAHL.

Stefan Bennedahl om sin konst:
Mitt skapande startar alltid med en titel. Titeln laddar jag med energi och därefter tar verket/skulpturgruppen form i mitt huvud. Nu uppstår ofta en period av väntan till dess att jag är redo att omsätta min inre bild till en skulptur. När jag väl börjar arbeta med leran går det ganska snabbt och jag känner alltid när jag är klar med skulpturen. Efter cirka 2-3 veckor sker första bränning i ugn, därefter appliceras oxid och färg innan slutbränning.

Mina val av motiv kommer ofta från händelser i nuet, men kan också vara djupa grundläggande beteenden. Exempel på det senare kan vara olika typer av bestående maktstrukturer.

ChristineBennedahl om sin konst:
En kartong med svartvita fotografin, berättelser och dagböcker från mitt barndomshem i Frankrike har varit utgångspunkten för denna utställning.

Att förstora upp människorna på de små korten till stora bilder blev som en dialog mellan deras verklighet och min tolkning av dem. Vad säger de till mig? De hade faktiskt mycket att säga: mina släktingar levde i Europas pulserande hjärta, där gränserna stod som elektriskt laddade poler. De levde i olika epoker vars lagar, normer och tabun präglade dem. Välkommen till ett äventyr som pågår än idag.

Utställningen pågår 10 november – 14 januari.

 

Öppettider i Blickfånget

Måndag-torsdag kl. 8.00-19.00
Fredag kl. 8.00-18.00
Lördag-söndag kl. 10.30-15.00

Blickfånget har i regel stängt röda dagar, för avvikande öppettider på helgdagar se bibliotek.varnamo.se.

Föreställningsinformation

fre 10 november 2023,

  • Scen: Blickfånget
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.