fbpx

ÖDELÄGGAREN

EN FÄNGSLANDE DRAMATISERING AV CHRISTINA HERRSTRÖMS UPPMÄRKSAMMADE BOK

En dag knackar det på Christinas dörr och där står en man hon är ytligt bekant med från kyrkan hon nyligen besökt med en vän. I handen har han en påse med tillhörigheter – och sin sexåriga son. De saknar bostad och kanske kan Christina hjälpa dem? Mötet i dörren kommer visa sig vara ödesdigert. Mannen och sonen flyttar in och tre år senare har Christina gått i personlig konkurs och tvingats lämna sin bostad. Hur kunde det gå så här?

Titeln vittnar om den förödande kraft en människa kan ha på en annan människas liv. En berättelse om ont och gott, om mentala övergrepp, medberoende och förnekelse. Om ett livsrum som krymper bit för bit.
Pjäsen bygger på en sann historia.

Genom ett storartat skådespeleri får vi ta del av denna intrikata historia där dagboksanteckningar och minnesbilder ger nycklar vi behöver för att förstå.

På scen ser vi skådespelaren Maria Kulle, välkänd för en mängd älskade roller på film och tv, bland annat Fröken Frimans krig.

För manus står dramatikern och dramaturgen Lisa Lindén. Regisserar gör Karin Kickan Holmberg, verksam på Teater Unga Roma.

Christina Herrström har skrivit böcker för både vuxna och unga samt dramatik för radio, TV, teater och film. De kulturförklarade teveserierna Ebba och Didrik och Glappet är idag moderna klassiker.

Speltid: 110 minuter, inkl. paus
Arena: Auditoriet – fasta sittplatser
Arrangör: Riksteatern Värnamo

Föreställningsmenyn serveras 17:00
Föreställningsmenyn bokas separat, se alternativ under fliken ”Produkter”.

Trailer Ödeläggaren – YouTube

Föreställningsinformation

tis 04 april 2023, 19.00

  • Biljettpris: Ungdom 110 kr, Vuxen 220 kr
  • Speltid: 110 minuter, inkl. paus
  • Scen: Auditoriet - fasta sittplatser
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.