fbpx

#JEANNE

STORSLAGET OCH VISUELLT DRAMA OM KLASSKILLNADER OCH KLIMATFÖRÄNDRINGAR

På norra sidan av en sjö finns stora villor med privata bryggor. På södra sidan finns ett höghus med trasig hiss. De unga på de olika sidorna träffar aldrig varandra. Unga i norr tror att unga från söder inte existerar. Unga från söder tror att unga i norr är gjorda av guld. Men sjön mellan dem håller på att torka ut. Klimatkrisen påverkar alla, rik som fattig. Eller gör den verkligen det?

Lilla Jeanne har fått lära sig att de som har lite kommer att ha mindre och de som har mycket kommer att få mer. I ett försök att få tillbaka det överskott som hon anser tillhör de oprivilegierade försöker hon korsa den frusna sjön och ta del av guldet. Hon kommer aldrig tillbaka, men historien slutar inte där.

#jeanne gestaltar en värld på gränsen till undergång. Om vårt behov av ledargestalter som får bära våra drömmar, samtidigt som vi lägger allt ansvar på dem. Vem ska egentligen rädda oss? Förväntar vi oss att våra barn gör det? Genom den här historien, om den unga idealisten och om oss som idealiserar henne, får vi syn på vårt samhälles olika mekanismer.

Pjäsen är specialskriven för Riksteatern av den hyllade dramatikern och författaren Ivana Sajko. Regissör är internationellt kända Anja Susa, som sedan 2019 har varit professor i regi vid Stockholms konstnärliga högskola.

Riksteatern i samarbete med Dramaten.

Speltid: 90 minuter
Arena: Auditoriet – fasta sittplatser
Arrangör: Riksteatern Värnamo

Föreställningsmenyn serveras 17:00
Föreställningsmenyn bokas separat, se alternativ under fliken ”Produkter”.

Trailer för #Jeanne 16:9 – YouTube

Föreställningsinformation

tis 14 mars 2023, 19.00

  • Biljettpris: Ungdom 110 kr, Vuxen 220 kr
  • Speltid: 90 minuter
  • Scen: Auditoriet - fasta sittplatser
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.