fbpx

GUMMIFABRIKEN GOES LOCAL: ANDERI

Anton Anderi är född och uppvuxen på den småländska landsbygden i Kärda utanför Värnamo. Tidigt börjar han skriva musik och den får leda vägen genom livet, till nya platser och musikaliska konstellationer som Bright Morning Star Orchestra, Them Jacks och Bellgate People. Under tiden för dessa projekt smyger sig den svenska vistraditioner närmare och 2016 släpps solodebutalbumet, Det största skogen dog ut under namnet ANDERI. Där sjunger han om sin barndoms mörkaste, men också, stjärnklara nätter, om den första kärleken och ångesten som ibland kramar hjärtat utan lov, om tron och strävan efter det goda.

Wilhelm Blixt, journalist och författare, beskriver musiken inför en konsert på Bjärka-Säbys höstmöte ”Med en omistlig nerv och närvaro och med ett poetiskt berättande skapar Anton Anderi en intim atmosfär. Texterna, som är på svenska, kryper sig nära när de brottar sig fram mellan mörk melankoli och förlösande hopp. Stora ord och stora känslor, men som hela tiden möter det vardagsnära, tvivlet och diskbänken” ANDERI är förälskad i berättelser från nu och då.

Thorbjön Ogstedt, trummor
Emil Jönsson, gitarr och bas
Fredrik Brändström, klaviatur

 

Förband är Ida Vesterlund, som är född och uppvuxen i Hillerstorp. Musiken har alltid varit en naturlig del av tillvaron och skrivandet började tidigt, både på egen hand och tillsammans med andra såsom i duon Dito. Det samarbetet resulterade i ett bidrag till Svensktoppen nästa, senare i bandet Note to self.

Idas musik har sin utgångspunkt i singer/songwriter-traditionen, låtar om livet, de små och stora frågorna och med en ambition att ta med dig som lyssnar bort en stund. Denna gång tillsammans med musikern Ulrika Lindh, som är en återfunnen skatt från barndomen.

 

Speltid: ca: 60 minuter
Arena: Valsverket – stående publik
Arrangör: Gummifabriken och Kulturförvaltningen Värnamo kommun

Föreställningsmenyn serveras 18:00
Föreställningsmenyn bokas separat, se alternativ under fliken ”Produkter”.

Föreställningsinformation

tor 26 januari 2023, 20.00

  • Biljettpris: 100 kr
  • Speltid: ca 60 minuter
  • Scen: Valsverket - stående publik
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.