fbpx

FÖRFATTARBESÖK: BITTE HAMMARGREN

Föreläsning med Bitte Hammargren – Drama utan slut: Turkiet 100 år

Journalisten och utrikeskorrespondenten Bitte Hammargren borrar på djupet om vad som karaktäriserar Turkiet – ett land som Sverige efter Natoansökan har blivit påtagligt beroende av. Det är en regional stormakt, en ung republik med ett anrikt förflutet, som fyller 100 år den 29 oktober. Landet har blivit alltmer auktoritärt under president Erdogan. Samtidigt finns ett mångfacetterat civilsamhälle och många djupa motsättningar. Under föredraget visas bilder av fotografen Stefan Bladh som Bitte har samarbetat med i boken ”Drama utan slut: Turkiet 100 år” (Bokförlaget Atlas). Föredraget avslutas med en frågestund.

Några axplock ur recensionerna av boken:

”Bitte Hammargrens bok är på många sätt en sorglig historia om ett land som ännu brottas med sin historia och egentligen hela sin identitet. Det är viktig läsning för alla de som vill förstå den mångfacetterade stormakt som i dag dominerar den svenska utrikespolitiken.”
Theo Vareman, Expressen

”… en strukturerad och sammanhållen berättelse som samtidigt får liv och energi av två förfarna journalisters närvaro. De är inte bara väl pålästa, de har själva bevittnat de stora katastroferna, bevakat krigen och konflikterna och träffat många av de ledande aktörerna. Resultatet är på en gång informativt, klargörande och personligt.”
Lars Linder, Dagens Nyheter

Fri entré, ingen anmälan.

Tid och plats

Måndag 6 november kl. 18.00
Livesalen/Valsverket

Arrangör

Kulturförvaltningen i samarbete med Värnamo Rotaryklubb

Föreställningsinformation

mån 06 november 2023, 18.00

  • Scen: Valsverket - onumrerade sittplatser
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.