fbpx

DON JUAN

MOLIÈRE 400 ÅR

I höst firar vi Molière 400 år med vår uppsättning av Don Juan. Detta är den enda av Molières pjäser som vi vet spelades i Sverige på 1600-talet. Kanske av Molières egen trupp?

Don Juan handlar om en människa som utan skrupler förgör, krossar och fördärvar olika personer som råkar komma i hans väg, både själsligt och materiellt. Temat om hur priviligierade människor med makt och tillgångar har skyldighet att värdesätta och respektera dem som inte har denna plattform är ytterst aktuellt idag. Både på en makronivå – nationer emellan med despotiska ledare som kränker medborgare, andras länder och folkrätt – och på en mikronivå individer emellan. Molières alter ego, betjänten Sganarelle, påtalar genom pjäsen att Don Juan måste välja en annan livsstil och sluta bete sig som djävulen själv. Han säger att Gud kommer att hämnas honom om han inte slutar behandla sina medmänniskor så illa. Pjäsens röda tråd om den priviligierade elitens maktfullkomlighet är tidlös. Vi vill känna att 1600-talet är nära men att vi speglar vår egen tid i Molières text.

Tips: Köp ett scenkonstabonnemang för hösten 2023 så får du fyra föreställningar för endast 480 kronor.
Prisvärt till max!
KÖP ABONNEMANG

Speltid: 2 timmar, 20 minuter, inkl. paus
Arena: Auditoriet – fasta sittplatser
Arrangör: Riksteatern Värnamo

Föreställningsinformation

mån 09 oktober 2023, 19.00

  • Biljettpris: Ungdom 110 kr, Vuxen 220 kr
  • Speltid: 140 minuter, inkl. paus
  • Scen: Auditoriet - fasta sittplatser
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.