fbpx

CULLBERG – THE LISTENERS/NOCHE

CULLBERG KOMMER TILL GUMMIFABRIKEN

The Listeners och Noche är två verk av koreografen Alma Söderberg. Alma Söderberg förenar dans, musik och röst på ett unikt sätt. Hennes arbete har beskrivits som ”ljud och rörelse i en rytmisk symbios med rötter i flamenco och tentakler mot svensk folkvisa”. Det är konsert, performance och dans. Med rörelse, rytm, musik, ljud och språk bryter hon ny mark och öppnar gränserna för vad en dansföreställning kan och får vara, ställer sig mitt i tiden och bortom konventionerna.

The Listeners är ett egensinnigt verk med stark publikkontakt, en kombination av dans, musik och rytm i sin finaste form där Cullbergs dansare både dansar och sjunger. Mötet mellan dans och musik; rörelse, röst och rytm är också centralt i Noche, natten, där utgångspunkten är en annan typ av musik och dans, mer ojämn i sin rytm, mer riskfylld, samtidigt mjuk, varm och mörk. Med sina pastellfärgade och suddiga kanter är The Listeners ett kvällens verk. Där det slutar tar Noche vid. Från en mjuk väv av flera röster och rörelser, mot snittet, avbrottet, synkopen.

Cullberg, tidigare Cullbergbaletten, grundades av Birgit Cullberg 1967. Kompaniet blev världsberömt tack vare Cullbergs förmåga att göra samtida dans tillgänglig, inspirerande och relevant för en stor publik. Det är än idag Cullbergs starka fundament – ett modigt, flexibelt och världsberömt danskompani som strävar efter att flytta gränserna. Cullberg har varit en del av Riksteatern sedan kompaniet grundades 1967.

Speltid: 140 minuter, inkl. paus
Arena: Auditoriet – fasta sittplatser
Arrangör: Riksteatern Värnamo

Föreställningsmenyn serveras 17:00
Föreställningsmenyn bokas separat, se alternativ under fliken ”Produkter”.

Föreställningsinformation

lör 25 februari 2023, 19.00

  • Biljettpris: Ungdom 145 kr, Vuxen 280 kr
  • Speltid: 140 minuter, inkl. paus
  • Scen: Auditoriet - fasta sittplatser
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.