fbpx

SÅNGER TILL FRIHETEN – EN HYLLNING TILL BJÖRN AFZELIUS

NU ÄR DET KLART! VÄNNERNAS HYLLNING TILL SIN VÄN BJÖRN AFZELIUS KOMMER 2024 FORTSÄTTA TURNERA RUNT OM I VÅRT LAND.

Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien.

Bakom initiativet till ”Sånger till friheten” står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom 15 år.

”Under 2015-16 reste vi med turnén ”Tusen bitar” runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. ”Sånger till friheten” är en naturlig och självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin.”

På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på vägarna, på scenen och skivstudion.

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång) är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på turnén med föreställningen ”Tusen bitar”. Mikael ”Nord” Andersson har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.

Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.

Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano och orgel på många av hans skivor.

”De har glimten i ögat konstant och är naturligtvis oerhört skickliga musiker.” – Göteborgsposten

”Tillsammans åstadkommer de en värdig hyllning till Afzelius.” – Norra Skåne

”Insikten om hur öppet och utan omskrivningar han sjöng om sin egen bakgrund, om hålen och smärtan i sitt eget liv slår mig.” – Nils Hansson DN

Speltid: 2 timmar, 30 minuter, inkl. paus
Arena: Auditoriet – fasta sittplatser
Åldersgräns: 13 år
Arrangör: MTlive AB

Föreställningsmenyn serveras 16:00
Föreställningsmenyn bokas separat, se alternativ under fliken ”Produkter”.

Föreställningsinformation

lör 03 februari 2024, 18.00

  • Biljettpris: 480 kr
  • Speltid: 2 timmar, 30 minuter, inkl. paus
  • Scen: Auditoriet - fasta sittplatser
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.