fbpx

Publikrekord för musikcaféer!

I år firar musikcaféserien 30 år. Säsongen inleds med Spirakvartetten och aldrig har intresset varit så stort. I skrivande stund är 301 helårsabonnemang sålda. Det ska jämföras med ett enda sålt abonnemang när de återinfördes säsongen 2015/2016.

 

Trogen publik
– Det är ett långsiktigt och målmedvetet publikarbete med kampanjer och riktad marknadsföring som ligger bakom. Sedan har det hjälpt till att vi nu har en fast scen i Auditoriet i Gummifabriken med bästa tänkbara förutsättningar, säger Lars Alkner, kulturchef i Värnamo kommun, och fortsätter:

– Publiken har upptäckt att musikcaféerna alltid håller hög kvalitet, även om det är artister du inte hört talas om eller en genre som du normalt inte lyssnar på. Många köper nu abonnemang oavsett program.

Det medför det i grunden positiva problemet att antalet biljetter till de enskilda konserterna är betydligt färre. Till exempel så är konserten med Nisse Landgren och Jan Lundgren 6 oktober nästan slutsåld.


Lunchkonserter
Musikcaféerna är en del i samarbetsavtalet mellan Smålands Musik och Teater och Värnamo kommun. Det är även lunchkonserterna som testades förra säsongen. Konsert och lunch till ett billigt paketpris visade sig vara ett succékoncept, så nu utökas antalet lunchkonserter till två i höst och två i vår. Serien startar 13 september då sju musiker ur Jönköpings Sinfonietta bjuder på Beethovens ”Septett op 20 i Ess-dur” och 20 december bjuder musikalstjärnan Karin Mårtensson Ghods på en julkonsert.


Rickard Söderberg
Ytterligare en del i samarbetet med Smålands Musik och Teater är två konserter om året med Jönköpings Sinfonietta. Den här säsongen har de båda gångerna med sig sin Artist in residence, operastjärnan Rickard Söderberg. Vid första konserten 22 september utlovas bland annat ”Stad i ljus”, Offenbach och ”Glada änkan”.

 

MUSIKCAFÉSERIEN 2023/2024

 

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.
Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret.